#
  • 02155580061
  • تهران - خیابان خیام شمالی -نرسیده به چهارراه گلوبندک - ساختمان 999 - طبقه اول - واحد 10
#

Papaya يا انبه

کريستف کلمب انبه¬ي هندي را ميوه¬اي بهشتي ناميد. اما عبارت انبه يا Papaya در سرتاسر جهان به نام-هاي ديگري نيز مشهور است : کپايا (Kapaya)، لاپايا(Lapaya) ، تاپايا(Tapaya) ، پاپاياس(Papayas) در فيليپين ، دانگان (Dangan) در اندونزي ، گدان¬کستلا(Gedan Castela) يا موسي اسپانيايي (Spanish Musa)در بالي.

#

مردم مالزي و سنگاپور، آنرا بتيک (Betic) مي¬خوانند. در حاليکه در تايلند به نام¬هاي مالاکا (Malakaw) ، لاکا (Law Kaw) يا تنگ¬تون (Teng Ton) شهرت دارد.در مکزيک و پاناما اين ميوه الوکوتن (Olocoton)نام گرفته که در اصل از نيکاراگوئه گرفته شده است. در ونزويلا لاچوسا (Lachosa) ، در آرژانتين مامان (Maman) و در کوبا فروتابومبا (Fruta bomba) ناميده مي¬شود. در ساير کشورهاي اسپانيايي زبان اسامي زير رواج دارد : ملزون زاپوت (Melzon zapot) ، پايايا(Payaya) يا پاپايو (Papayo).
در کشورهاي پرتغالي زبان (پرتغال، برزيل، آنگولا، موزامبيک، کيپ¬ورد، تيمورشرقي) به مامااو يا مامورد (Mamao or Mamoeiro) شهرت دارد. در آفريقا ،استراليا و جامائيکا اين ميوه ناو ناو (Naw-Naw) ناميده مي¬شود.فرانسويان نيز آنرا پاپايا مي¬نامند و گياه آنرا پاپاير (Papayer) و گاهي فيگر دس لس(Figuier des lles)مي¬نامند.
شايد جالب باشد که بدانيد پاپايا جزو گياهاني است که بطور سنتي در چابهار ايران هم کشت مي شود .

#

منشأ ميوه:
ميوه پاپايا از مناطق گرمسيري امريکا گرفته شده است احتمال مي¬رود که منشا گياه پاپايا از زمين¬هاي پست مناطق مرکزي شرق امريکا تا پاناما مي¬باشد.
برگهاي پهن نخل مانند که معمولا بزرگ هستند بصورت فنري و خوشه¬اي در قسمت فوقاني درخت وجود دارند. بطور کل، پاپايا ها بر حسب تعداد آوندهاي اصلي برگ، تعداد گوشه¬هاي حاشيه¬ي برگ، شکل برگ، انواع شکافها، چربي سطح برگ و همچنين ساقه¬¬ي برگ از يکديگر تفکيک مي¬شوند.شکل ميوه آن مانند هندوانه است، بيضي شکل و تقريبا گرد. تا حدودي گلابي شکل و کشيده که وزنش به 9کيلوگرم مي¬رسد پوستش موم مانند ، نازک اما زبر است.
هنگامي که اين ميوه خام است شيرابه¬ي سفيد غليظي دارد و پوسته¬ي آن سبز و سخت است.با پخته تر شدن ميوه ، داخل گياه نرم¬تر شده و پوست آن متمايل به نارنجي مي¬شود، از طرفي ديواره¬ي گوشت آبدار آن ضخيم¬تر و خوشبوتر مي¬شود.در اين زمان کاملا زرد متمايل به نارنجي و داراي رگه¬هاي قرمز رنگ است. اين ميوه آبدار و شيرين است و تا حدودي طعمي شبيه طعم طالبي دارد و برخي از ميوه¬ها بوي مشک مي دهند . ميوه هاي رسيده حاوي تعداد بيشماري دانه هاي تخم مرغي شکل هستند که از طريق يک بافت غشايي سفيد و نرم به گوشت ميوه متصل شده¬اند. اين دانه هاي چين¬دار و تند هرکدام بوسيله¬ي يک لايه¬ي ژلاتيني و شفاف پوشيده شده¬اند.

#

ماده خوشبو:
اين رايحه¬ي خوشبو و مطبوع گياه پاپايا ،حسي فوق¬العاده را القا مي¬کند. رايحه¬ي پاپايا يکي از عجيب¬ترين عطرهايي است که مي¬توان بوييد. پاپاياي درشت يکي از زيباترين هديه¬هاي الهي است.
عطرها و ادکلن¬هاي زيادي را با رايحه¬ي پاپايا مي¬توان يافت،يکي از آنها فلورا اورِنتال است.
[Flora-oriental.arrogance Mix Vaniglia ,Papaya For Women]
اين عطر درنت بالا پاپايا و ترنج، به همراه گل پيوني و زردآلو ،در نت پايه و مرکزي وانيل و مشک سفيد را داراست. ميوه¬ي پاپايا حاوي ويتامين A، B و C است و ترکيب اصلي آن متشکل از آلکالوييد (کارپاين و سود و کارپاين )،آنزيم پروتيولينک(پاپاين و کويموپاپاين)،گلوکز و... .دانه¬ي اين گياه حاوي مقدار زيادي پروتئين ، ليپيد و فيبر خام است.

#

منشأ ميوه:
ميوه پاپايا از مناطق گرمسيري امريکا گرفته شده است احتمال مي¬رود که منشا گياه پاپايا از زمين¬هاي پست مناطق مرکزي شرق امريکا تا پاناما مي¬باشد.
برگهاي پهن نخل مانند که معمولا بزرگ هستند بصورت فنري و خوشه¬اي در قسمت فوقاني درخت وجود دارند. بطور کل، پاپايا ها بر حسب تعداد آوندهاي اصلي برگ، تعداد گوشه¬هاي حاشيه¬ي برگ، شکل برگ، انواع شکافها، چربي سطح برگ و همچنين ساقه¬¬ي برگ از يکديگر تفکيک مي¬شوند.شکل ميوه آن مانند هندوانه است، بيضي شکل و تقريبا گرد. تا حدودي گلابي شکل و کشيده که وزنش به 9کيلوگرم مي¬رسد پوستش موم مانند ، نازک اما زبر است.
هنگامي که اين ميوه خام است شيرابه¬ي سفيد غليظي دارد و پوسته¬ي آن سبز و سخت است.با پخته تر شدن ميوه ، داخل گياه نرم¬تر شده و پوست آن متمايل به نارنجي مي¬شود، از طرفي ديواره¬ي گوشت آبدار آن ضخيم¬تر و خوشبوتر مي¬شود.در اين زمان کاملا زرد متمايل به نارنجي و داراي رگه¬هاي قرمز رنگ است. اين ميوه آبدار و شيرين است و تا حدودي طعمي شبيه طعم طالبي دارد و برخي از ميوه¬ها بوي مشک مي دهند . ميوه هاي رسيده حاوي تعداد بيشماري دانه هاي تخم مرغي شکل هستند که از طريق يک بافت غشايي سفيد و نرم به گوشت ميوه متصل شده¬اند. اين دانه هاي چين¬دار و تند هرکدام بوسيله¬ي يک لايه¬ي ژلاتيني و شفاف پوشيده شده¬اند.